Vážení zákazníci,
jestliže je na našem obchodě uvedeno zboží skladem, tak je přímo na našem skladě, nikde u žádného dodavatele, expedujeme co nejdříve.
Děkujeme za pochopení a přejeme krásné pohodové dny.
ERGO-PRODUCT.CZ

Výběr klávesnice a myši

Tvar a velikost myši je důležitější, než si myslíte, musí vám padnout do ruky

Se správnou pracovní polohou souvisí i výběr a umístění klávesnice a myši. Dlouhodobá práce s myší a klávesnicí významně zvyšuje rizika vzniku karpálního tunelu a dalších chorob pohybového aparátu, které vás můžou vyřadit z pracovního procesu i na měsíce, proto doporučujeme věnovat ergonomii myši a klávesnice dostatečnou pozornost.

Ergonomicky správné je při práci na klávesnici i myši držet předloktí volně nad deskou stolu a zápěstí mít co nejvíce v rovině. Velké oblibě se těší speciální gelové podložky pod zápěstí, kterými je možné volně umístěné zápěstí podepřít. Ty se pod rukou přirozeně vytvarují a zabraňují vzniku otlaků. Stejnou podložku, navíc s protiskluzovou úpravou, si můžete pořídit i pro svou myš.

Pro vaši dlaň je důležitý tvar a velikost myši. Nejlépe je myš vyzkoušet, abyste dosáhli prsty pohodlně na všechna tlačítka a celkově vám padla do ruky. Investice do dražší kvalitní počítačové myši se může zdát jako zbytečný luxus, ale časem zjistíte, že to má smysl.