Vážení zákazníci,
jestliže je na našem obchodě uvedeno zboží skladem, tak je přímo na našem skladě, nikde u žádného dodavatele, expedujeme co nejdříve.
Děkujeme za pochopení a přejeme krásné pohodové dny.
ERGO-PRODUCT.CZ

5 ergonomických tipů pro správné sezení

  1. Seďte vzpřímeně 
    Důležité je přitom nastavení židle, výška stolu a především poloha monitoru. Horní hranu monitoru mějte v úrovni očí. Monitor mějte vzdálený minimálně na délku jedné paže. Při psaní na klávesnici se nesmíte ke stolu sklánět a ohýbat páteř.
  2. Využijte zádovou bederní a loketní opěrku 
    Horní i dolní končetiny by totiž měly svírat úhel 90°.
  3. Využijte polohovací a naklápěcí masážní podložky pod nohy 
    Napomáhá ke zdravému držení těla při sezení, podporuje pohyb nohou, jejich lepší prokrvení a brání tak jejich otokům.
  4. Dejte rukám odpočinout
    Myš by měla být co nejblíže klávesnici, abyste měli obě zařízení v šíři ramen. I proto jsou dnes oblíbené kompaktní klávesnice bez numerické části a speciální ergonomické klávesnice, které ještě více odpovídají přirozené pozice rukou. Odborníci také doporučují použití gelových podložek pod zápěstí, které zabraňují vzniku tlakových bodů a jsou prevencí vzniku karpálního tunelu.
  5. Střídejte práci vsedě a vstoje

    Trvalá práce v jakékoliv poloze je práce v nucené poloze, a to je pro člověka fyziologicky nepřirozené a nepříznivé. Právě proto jsou dnes tolik oblíbené výškově stavitelné stoly, nebo taktéž naší firmou nabízené výškově stavitelné pracovní stanice QuickStand, které si můžete nastavit na práci v pozici jak sedící, tak stojící.

pracovní poloha