Vážení zákazníci,
jestliže je na našem obchodě uvedeno zboží skladem, tak je přímo na našem skladě, nikde u žádného dodavatele, expedujeme co nejdříve.
Děkujeme za pochopení a přejeme krásné pohodové dny.
ERGO-PRODUCT.CZ

Výběr židle a stolu

Výběr kvalitní kancelářské židle není vůbec jednoduchý. Je to však jedna z prvních věcí, kterou byste měli při zařizování pracovního místa řešit. V každém případě se soustřeďte hlavně na komfort sezení, nikoliv na design a kupte pouze židli označenou jako ergonomická. Pouze ergonomická židle vám zaručí zdravé a správné sezení. Židli si vždy osobně řádně vyzkoušejte. Specializovaný prodejce by vám měl umět židli detailně odprezentovat. Neostýchejte se na vše zeptat a nechat si ukázat, jak se co používá a nastavuje, abyste získali co nejvíce informací o jejích ergonomických vlastnostech a uměli si židli sami správně nastavit.

ŽIDLE JE Z ERGONOMICKÉHO HLEDISKA NEJDŮLEŽITĚJŠÍM KUSEM NÁBYTKU.

Konstrukce pracovní židle musí být stabilní a vyhovovat tělesným proporcím uživatele, který jí bude používat, a to především tvarově a rozměrově. Židle musí být nastavitelná podle individuální potřeby.

Kvalitní ergonomická židle se nesmí obejít bez:

  • stavitelné výšky a hloubky sedáku
  • stavitelné zádové opěrky
  • stavitelných loketních opěrek (područek)
  • synchronní mechaniky umožňující dynamické sezení (tzn. volitelně nastavitelný přítlak zádové opěrky proti tlaku zad)

Dále oceníte:

  • hlavovou opěrku, nejlépe výškově i úhlově stavitelnou
  • snadno čistitelný a neklouzavý potahový materiál židle

Veškeré ergonomické zásady splňuje a naprosto každého určitě nadchne sezení na ergonomické židli Freedom od amerického výrobce firmy Humanscale, kterou si můžete u nás nakonfigurovat a nechat vyrobit přesně podle vašich požadavků, buď v některé z námi nabízených velmi kvalitních potahových látek nebo v kůži, rozhodnout se můžete pro variantu sedáku a područek s duronovou výplní nebo pro verzi s vysoce ergonomickým a tvarovatelným Technogelem. Tato židle získala právem spoustu světových ocenění. O její kvalitě svědčí i to, že na konstrukci a píst je záruka 10 let a na ostatní komponenty 5 let.

Dalším důležitým krokem při zařizování pracovního místa je správný výběr pracovního stolu. Nejdůležitějšími kritérii jsou výška a dostatečný rozměr pracovní plochy. V případě, že není pracovní stůl výškově stavitelný, měla by být deska stolu ve výšce zhruba 72 cm nad podlahou, u menších žen o něco nižší. Při sedu by měla být výška desky stolu totožná s výškou loktů. Předloktí a nadloktí by mělo svírat úhel 90°, což platí i pro práci na PC vstoje.

IDEÁLNÍM ŘEŠENÍM JE VÝŠKOVĚ STAVITELNÝ STŮL.

Dále se musí dbát na to, aby přední hrana stolu měla zaoblený okraj bez ostrých hran a povrch stolu musí být matný, lesklý povrch totiž odráží světlo a znesnadňuje práci. Výška pracovní desky a prostor pro dolní končetiny musí umožňovat uživateli pohodlnou pracovní polohu a natažení nohou.