Vážení zákazníci,
jestliže je na našem obchodě uvedeno zboží skladem, tak je přímo na našem skladě, nikde u žádného dodavatele, expedujeme co nejdříve.
Děkujeme za pochopení a přejeme krásné pohodové dny.
ERGO-PRODUCT.CZ

Dispozice kanceláře a její vybavení

Prim v kvalitním ergonomickém pracovním místě hraje dispozice kanceláře a její vybavení. Bez toho nelze vytvořit ergonomicky uspokojující pracoviště a základ pro dobře odvedenou práci.

KVALITNĚ UZPŮSOBENÁ KANCELÁŘ JE ZÁKLADEM PRO DOBŘE ODVEDENOU PRÁCI.

Při zařizování kanceláře je třeba dbát zejména na postavení stolu vůči oknu. Stůl, na kterém je postaven monitor počítače, nesmí stát rovnoběžně s oknem. Při umístění proti působí velká světlá plocha rušivým dojmem a odvádí pozornost od monitoru. Ten je navíc méně kontrastní, což způsobuje další namáhání očí. Při sezení zády k oknu činí dopadající světlo a odlesky monitor takřka nečitelným. Správný směr světla při dopadu pro praváky by měl být z levé strany.

STŮL A MONITOR NIKDY NE PROTI OKNU.

Při dlouhodobé práci na počítači je zrak nejvíce namáhanou částí lidského těla. Co lze udělat pro to, aby oči netrpěly? Jednou ze zásadních ergonomických pomůcek se staly filtry na monitory. Některé z nich zajistí lepší, ostřejší obraz a jasnější barvy, další typy zlepšují viditelnost obrazu a snižují elektromagnetické záření monitoru. Neocenitelným efektem filtrů je mimo snížení negativních dopadů na zdraví očí také ochrana soukromí.

Zrak při práci na počítači vám také ochrání použití kvalitní lampy, omezíte tím oslnění očí a zpříjemníte si práci na počítači i u pracovního stolu. Správně zvolená lampa chrání zrak tím, že redukuje odlesky na monitoru. Kvalitní lampa je snadno nastavitelná díky pohyblivému ramenu, čímž umožňuje přesně zacílit na požadované místo, a v případě potřeby je také schopna osvětlit velkou plochu. Oko nejlépe funguje, když jas obrazovky a jas okolí je přibližně stejný. Pokud je rozdíl jasů velký, oko se při přechodu z jednoho prostředí na druhé musí adaptovat, což ho opět zatěžuje a unavuje.

NEDOSTATEK SVĚTLA SNIŽUJE KONCENTRACI.

Kvůli minimalizaci zátěže páteře a očí je také potřeba dbát na to, aby byl monitor ve správné výšce. K tomuto účelu jsou k dispozici takzvaná nastavitelná ramena. Monitor připevníte na rameno a polohu monitoru si jednoduše nastavíte podle vašich potřeb.

Je známo, že uklizený a čistý stůl je pro soustředěnou práci podstatnou podmínkou. Doporučuje se proto vybavit pracoviště praktickými organizéry a speciálními držáky dokumentů a kancelářských potřeb. Organizéry i držáky jsou nejen praktické, ale i skladné a nenáročné na prostor. Jejich designový a moderní vzhled, který vám oživí pracovní prostor, už může být jen třešničkou na dortu. Velmi praktické z hlediska estetiky i bezpečnosti jsou také lišty na kabely, ty zajistí bezpečný "úklid" směti kabelů a zároveň umožní i lehký přístup k nim.